Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gardena, vagy Husqvarna robotfűnyírót válasszunk?

Gardena, vagy Husqvarna robotfűnyírót válasszunk?

Az egykori német Gardena céget 2007-ben felvásárolta a Husqvarna és egy önálló divíziót kapott a cégcsoporton belül. A prémium kertápolási termékeket gyártó Gardena ekkor már világszerte ismert márka volt, ezért a Husqvarna életre hívta a Gardena robotfűnyírókat, további piacokat meghódítva ezzel az automata fűnyíróik számára, tehát mondhatnánk, hogy minden Gardena robotfűnyíró igazából Husqvarna.

Husqvarna vagy Gardena robotfűnyíró?

Vásárlóinkban gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis melyik márka mellett döntsenek?

A két márka közti lényegi különbség a Gardena DIY szemléletében keresendő. A cég ezen gondolat alapján tervezte például öntözőrendszer elemeit is, arra buzdítva, hogy bárki nekiláthat otthon egy öntözőrendszer elkészítéséhez különösebb szaktudás, vagy speciális szerszám nélkül. Ez nem történt másként a robotfűnyírók esetében sem. Ezt a legjobban az jelzi, hogy a Gardena robotfűnyírók csomagjában megtalálható minden telepítéshez szükséges tartozék és szerszám, menüje és beállítása pedig pofonegyszerű, így egy egyszerűbb kertben gyerekjáték a telepítése.

Gardena robotfűnyíró

Ezzel szemben a Husqvarna prémium vonalat képvisel robotfűnyírói jóval több beállítási lehetőséggel rendelkeznek, így akár komplexebb kertekben is könnyedén boldogulnak, azonban ehhez már komolyabb szaktudásra van szükség, érdemes ebben az esetben szakértő segítségét igénybe venni. A szélesebb szortimentnek köszönhetően szinte nincs olyan kert, ahová ne tudnánk Husqvarna robotfűnyírót ajánlani. A több keresőkábeles, vagy a GPS támogatott nyírással rendelkező X-Line sorozat gépei még a legbonyolultabb kertekkel is könnyedén megbirkóznak, az AWD modellek pedig az akár 70%-emelkedőt is könnyedén tudják kezelni.

Husqvarna robotfűnyíró

A két márka gépeihez felhasznált anyagok, alkatrészek minőségében tehát nincs lényegi különbség, sőt sok esetben azok megegyeznek, például késmotorok, kerékmotorok. Az anyagiakat tekintve, jobban járunk, ha egy Gardena modellt választunk, azonban ebben az esetben a fent taglaltokon túl néhány dologról le kell mondanunk. Ilyen például a riasztó, a késtárcsa burkolat, vagy a legújabb modelleknél a kijelző.

További kérdése merült fel a Husqvarna és a Gardena robotfűnyírókkal kapcsolatban? Tegye fel bátran nekünk az elérhetőségeinken!