Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Robotfűnyíró téli tárolás

Robotfűnyíró téli tárolás

Husqvarna Automowere egész évben keményen dolgozott, téli pihenőjét bízza az Andl Kft. szakembereire, akik tárolják és gondoskodnak róla, hogy készen álljon a következő szezonra.

Az Automower egy fejlett gép, ami gyakran nedves és piszkos környezetben működik. A rendszeres szerviz nemcsak meghosszabbítja az Automower élettartamát, hanem megelőzi a nem tervezett kiadásokat is.

Miért fontos a robotfűnyíró téli tárolása?


A robotfűnyíró egész évben dolgozik és az alkalmi gyors tisztítás és kés csere mellett télen van idő tüzetesebben átnézni, tesztelni, szervizelni. Mivel a gép és a dokkoló állomás belsejében is alaplapok, csatlakozók és szenzorok vannak, így nem hagyhatjuk, hogy a téli időjárás tönkre tegye ezeket. Hiába van szó a jótállási időn belül vásárolt robotfűnyíróról, a nem megfelelő téli tárolás következményeként sem érvényesíthető a garancia, az alkatrészek ára pedig a 20-30 ezertől egészen több százezer forintig terjedhet, nem beszélve a fűnyíró leállásából adódó bosszúságról. Az akkumulátor kapacitásának megőrzése érdekében még fűtött helyen történő tárolás mellett is fontos, hogy az akkumulátort rendszeresen feltöltsük.
 
Robotfűnyíró téli tárolás előnyei


Ha a szakszervizben történő téli tárolás mellett dönt az ügyfél, akkor a téli hónapok alatt nem kell törődni a megfelelő tárolással, a gép töltésével, mert fűtött helyen, biztonságban tudhatja a fűnyírót. Tavasszal, a fűnyírási szezon elején egy teljesen tiszta, karbantartott gépet kap vissza, és azonnal munkába is küldheti. Az esetleges kialakuló, vagy már bekövetkezett hibákról azonnal tájékoztatást kap a tulajdonos és egyeztetés után az alkatrészeket szakszerűen cseréljük.
 
Robotfűnyíró téli tárolás menete

A fűnyírási szezon végén (általában november első heteiben) beszállítjuk a robotot a téli tárolás helyszínére (Pápa, Győr vagy Veszprém). Ezután egy azonnali, átvétel utáni tesztet végzünk rajta, ellenőrizzük minden alkatrészét, miután egy részletes jelentést kap az ügyfél a robotfűnyírója állapotáról. Egy teljeskörű tisztítás után kicseréljük a késeket és a tömítéseket, illetve szükség esetén a kopó alkatrészeket. A nálunk töltött nagyjából 4 hónap alatt a robotfűnyírót időközönként feltöltjük, így az akkumulátor kapacitása nem csökken a folyamatos töltési ciklusoknak köszönhetően. Egy utolsó működés ellenőrzés után a gépet tavasz elején visszaszállítjuk a tulajdonoshoz, a töltőállomást visszahelyezzük és elindítjuk a robotfűnyírót.

Robotfűnyíró téli tárolás ajánlatokról itt tudhat meg többet!

Tartalomhoz tartozó címkék: robotfűnyíró