Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Husqvarna Automower modellek 2024 - Husqvarna robotfűnyíró válogatás

Husqvarna Automower modellek 2024 - Husqvarna robotfűnyíró válogatás

Összegyűjtöttük azokat a Husqvarna robotfűnyírókat, melyekre 2024-ben mindenképpen érdemes figyelni, és ha robotfűnyíró vásárlást tervezünk, akkor mielőbb megismerni. A Robot1 szakértői összefoglalták a legnépszerűbb modelleket.

Husqvarna ASPIRE R4

Kicsi, kompakt háromkerekű robotfűnyíró kiskertekbe, az AM105 utódja. Bluetooth és Wi-Fi kapcsolattal könnyedén elérhető és frissíthető a Husqvarna Automower applikációból is. Kijelzővel nem rendelkezik, csak öt gyorsutasítás gombbal szerelték fel. A hátsó bolygókeréknek és a kis géptestnek köszönhetően könnyen forgolódik, manőverezik a kiskertek akadályai és határai

Husqvarna AUTOMOWER 305 / 310 MARK II / 315 MARK II

A Husqvarna alapmodelljei akár 1500 m2-es kertekig. Már négykerekes platformra épült robotfűnyírók, melyekben már minden érzékelő megtalálható, amelyekre 2024-ben szükség van: ütközés-, emelés- és borulás szenzorok segítik a robotfűnyíró biztonságos munkáját. A terület leghatékonyabb lefedése érdekében három távoli indítási pont is létrehozható, ahol pedig hosszabb a fű, a robotfűnyíró spirálvágás funkciója egyenlíti ki a gyepmagasságot a már lenyírt területhez képest.

Husqvarna AUTOMOWER 405X / 415X

A legkisebb GPS-támogatott nyírással rendelkező Husqvarna Automower robotfűnyírók. A benne található eSIM segítségével bárhonnan elérhető, képes meghatározni a saját pozícióját akár pár centiméter pontossággal is (ez lopásvédelem szempontjából is nagy előny), viszont a határok kijelöléséhez még szükség van határoló vezeték lefektetéséhez. Az X széria extráit is megkapta, mint a gumírozott lökhárító, kerékvédő dísztárcsa, LED fényszórók és a már említett távoli elérés és GPS alapú nyírás is szériatartozék. Akár összetett, szűk átjárókkal, szigetekkel tagolt kertekben is megállja a helyét, vágásmagassága pedig applikációból vagy a fűnyíró menüjéből is elektromosan állítható. A robotfűnyíró szoftvere bármikor frissíthető az applikációból, ha a robotfűnyíró épp a töltőállomáson tartózkodik. Átmenetileg szoftveresen is létrehozhatók kikerített zónák, amennyiben a robotfűnyíró már létrehozta a fűnyírási térképet. Ez kb. két hetet vesz igénybe. Ha a robotfűnyíró pozíciója nagy mértékben a térképen kívül esik, akkor a geokerítés funkció azonnal értesítést küld az Automower Connect applikációban.

Husqvarna AUTOMOWER 310E NERA

Modern robotfűnyíró max. 1000 m2-es gyepre. Az idén debütáló EdgeCut funkcióval a szegélyek mentén sokkal kevésbé hagy el nyíratlan részt a 310E NERA. Ezt az extrát egy kisebb plusz késtárcsa teszi lehetővé. Telepíthető határoló vezetékkel és a már kiforrott EPOS vezetéknélküli technológia segítségével is. Utóbbi 2-3 cm-es pontosságot tesz lehetővé, és referenciapontok alapján dolgozik, így az utólagos módosítások is jóval egyszerűbbek lehetnek. Ha a kertben Wi-Fi lefedettség is van, akkor a világ bármely részéről elérhetjük a robotfűnyírót, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy utólag beszerelhető Automower Connect modullal orvosolható a probléma.

Husqvarna AUTOMOWER 410XE NERA

Az idei év újdonsága, minden extrával felszerelve. Az X szériának köszönhetően gumírozott lökhárítót, színes dísztárcsát, LED fényszórókat, 4G alapú távoli elérést, GPS alapú nyírást és az AIM (intelligens feltérképezés) technológiát kapjuk a 410XE NERA modellhez. A szegélynyírást segítő extra késtárcsa itt sem marad el és a régebbi modellekkel ellentétben az első két kerék hajtott, hátul pedig két bolygókerék található. NERA robotfűnyíróhoz híven telepíthető határoló vezetékes megoldással, vagy a Husqvarna EPOS referenciaállomását használva, vezeték nélkül. Kicsi, de összetett kertekhez tökéletes választás.

Husqvarna AUTOMOWER 320 NERA

A Husqvarna Automower 320NERA egy közepes méretű kertekhez kifejlesztett robotfűnyíró. A nyírandó terület határai megadhatók egy EPOS referencia állomás és plug-in kit segítségével, vagy a hagyományos határoló vezetékes módon. Minden alap funkcióval felszerelték, ilyen az emelés-, ütközés-, borulás és dőlésérzékelő, fagyvédelem, időjárás időzítő, automatikus átjárókezelés és spirálvágás. Vágásmagassága elektromosan állítható a robotfűnyíró menüjéből vagy az Automower Connect applikációból.

husqvarna robotfűnyírók 2024

Husqvarna AUTOMOWER 430X / 450X NERA

Olyan robotfűnyírók, amelyek képes napi 24 órában dolgozni, 3.000 és 5.000 m2-ig. A beépített akadálykerülő rendszernek köszönhetően zökkenőmentesen mozog, kezelve a legkisebb átjárókat és sarkokat is. Az Automower Connect alkalmazással különböző vágási zónák hozhatók létre, és az időzítések is szabályozhatók. Vezetékek nélkül is precízen dolgozik az EPOS Plug-in Kit segítségével. Egyetlen 40 perces töltéssel több, mint 3 órányi nyírásra képes, ami a piacon egyik legjobb teljesítmény. A lopásvédelmet GPS nyomkövető, geokerítés, PIN-kód, riasztó, emelés- és dőlésérzékelő biztosítja. A szoftverfrissítések egyszerűen az alkalmazáson keresztül végezhetők el, nem szükséges szervizbe vinni a gépet. Az első két bolygókerék speciális felfüggesztésének köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik az egyenetlen talajhoz is.

Husqvarna AUTOMOWER 435X AWD

A legegyedibb kinézettel rendelkező Automower a piacon. A kemény külső mögött valóban professzionális működés lapul. A törzscsuklós kialakítás és az összkerékhajtás miatt a legnagyobb rézsűképességű (akár 70%) Automower robotfűnyíró napjainkban. A négy kerékmotor teljesen függetlenül mozog egymástól, így a gödrök, egyenetlenségek soha nem jelentenek akadályt. Az Automower Connect applikációval bárhonnan vezérelhetjük a robotfűnyírót. Ezen kívül lehetőségünk van parancsokat adni, leállítani, vagy éppen elindítani azt, valamint ellenőrizni és módosítani is tudjuk a beállításokat. Számmal ellátott gomb nem található a gépen, csupán egy tekerőgomb egy billenőkapcsoló fogantyúnak álcázva. Ez a leegyszerűsített kezelőfelület is alkalmas az egyszerű parancsok kiadására, a komplex beállítást viszont érdemes az okostelefonos applikációban elvégezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: Husqvarna robotfűnyíró robotfűnyíró