Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi szükséges a robotfűnyíró beüzemeléséhez? Mi a robotfűnyíró csomag tartalma?

Mi szükséges a robotfűnyíró beüzemeléséhez? Mi a robotfűnyíró csomag tartalma?
Újonnan vásárolt robotfűnyírónk beüzemeléséhez minden esetben szükséges egy speciális vezeték lefektetése a kertünkben.

A Husqvarna és a Gardena is forgalmaz egyedi kábelt, aminek kezdetét és végződését is a töltőállomáshoz szükséges csatlakoztatni, így kialakítva egy úgynevezett zárt hurkot. Ha ez a hurok bárhol elszakad, vagy nem csatlakozik megfelelően a töltőállomáshoz, a fűnyírógépünk nem fog dolgozni. A robotfűnyíró burkolata alatt hurokérzékelők vannak beépítve, és működés közben ezeknek segítségével érzékeli, hogy meddig mozoghat, hol vannak a munkaterület határai. Lehetőség van a telepítő vezeték föld feletti rögzítésére speciális műanyag tüskékkel.

Ennek előnye a gyors kivitelezés, hátránya a kábel sérülésre való nagyobb veszélye. A gyepen történő kisebb-nagyobb munkák (tavaszi-őszi gyepszellőztetés, gereblyézés) magas odafigyelést igényelnek ebben az esetben. Másik lehetőség a határoló vezeték föld alá süllyesztése, ez esztétikus, és így jobban védett hurokrendszerünk a mechanikai sérülések ellen. A vezeték talajszint alá való szakszerű helyezését az erre a célra kialakított speciális kábelfektető géppel lehet elvégezni. Az ilyen kivitelezést igényelni lehet bármelyik telepítő partnerünknél.

A Husqvarna gépekhez minden esetben külön kell megvásárolni a telepítő csomagokat. Ezek a szettek három méretben kaphatóak, 150, 250, és 400 méteres vezetékkel. Tartalmazzák a vezetéket, a csatlakozókat a töltőállomáshoz, vízmentes csatlakozókat a vezeték szakszerű toldásához vagy javításához, és a speciális műanyag rögzítőtüskéket, ha valaki közvetlenül a földre szeretné rögzíteni a határoló vezetéket. Az összes Gardena modellnél a robot dobozában megtalálható tartozékként a telepítéshez szükséges vezeték, a csatlakozók és a rögzítőtüskék is. A különböző teljesítményű gépekhez, különböző hosszúságú vezeték van csomagolva.