Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen okos funkciókkal rendelkeznek a Husqvarna és Gardena robotfűnyírók?

Milyen okos funkciókkal rendelkeznek a Husqvarna és Gardena robotfűnyírók?
A Husqvarna és Gardena robotfűnyírói is rendelkeznek okos funkciókkal, amellyel a kertünkben dolgozó gép is része lehet akár egy egész ház okos rendszerének.

Kétféle kapcsolatot biztosítanak a gépek típustól és felszereltségtől függően. Van a rövid hatótávú bluetooth kapcsolat, amivel csak a kertünkből vagy akár távolság függvényében a nappalinkból is tudunk kommunikálni a robottal. Ennek a kapcsolat típusnak terepviszonyok vagy falak akadályozhatják a működését, maximális távolsága 30 méter. Teljes rugalmasságot és elérhetőséget biztosít Husqvarna gépeknél az Automower Connect, Gardena termékeknél a Smart System okosrendszer. Az Automower Connect egy beépített SIM kártyát használ, amihez a vásárlástól számítva 10 év díjmentes használatot biztosít a gyártó.

HUsqvarna automower connect

A Gardena rendszere a robotba beépített rádiós kapcsolatot használja, ami az otthoni routerünkhöz kapcsolódik, egy a robothoz adott átjárón (hub) keresztül. Mindkét megoldásnál a világ bármely részéről korlátlanul elérhetjük a kertünkben dolgozó fűnyírót, internetes csatlakozás segítségével. A kapcsolódást az ingyenesen letölthető Husqvarna és Gardena applikációk segítik. Mindkét változat összeköthető és engedélyezhető a Google Alexa vagy Amazon Echo hangvezérlő rendszerekkel, így akár hangutasítást kiadva is irányíthatók a robotok. Az újabb géptípusokon (például Automower 305, 315X, 430X) az Automower Connect applikáción keresztül összekapcsolható gépünk az IFTTT nemzetközi időjárás állomással, ami fagy vagy erős esőzés esetén automatikusan leparkolja gépünket, így óvja a robotot és a pázsitot. Amennyiben hétvégére kerti partit tervezünk, telefonunkon előre beállított Google naptár-eseménnyel parkolhatjuk gépünket a töltőállomásban.