Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Robotfűnyíró garázs: hasznos, vagy nem?

Robot1 Szakértő
Robotfűnyíró garázs: hasznos, vagy nem?

Az általunk forgalmazott és telepített robotfűnyírók mindegyike ellenáll az időjárás viszontagságaink, ezért az egész szezon alatt gond nélkül a területen maradhatnak. A kompozit külső burkolat megfelelő védelmet nyújt az uv sugárzás ellen, a teljesen vízhatlan géptest pedig garantálja a hibamentes működést akár esőben is. Ez igaz a töltőállomásra is.

Robotfűnyírónk tehát nem igényel plusz védelmet, azonban vannak esetek, amikor egy garázs különösen hasznos lehet:

Óvja a gépet az egyéb sérülésektől

Ha robotfűnyírónk gyakran ki van téve a rossz időjárás, vagy külső sérülések kockázatának, akkor egy garázs bölcs döntésnek bizonyulhat, bár főként azért, hogy gépünk esztétikailag ép maradjon.

Robotfűnyíró ház

Védelem a labdák ellen

A megfelelően beprogramozott robotfűnyíró, a hétvégi labdázások alkalmával, valószínűleg a töltőállomáson pihen, ha mégsem, akkor egy egyszerű gombnyomással, vagy akár az applikáció segítségével könnyedén a helyére küldhetjük. Azonban még ekkor is előfordulhat, hogy egy labda eltalálja a gépet, vagy a töltőállomást. Egy robotfűnyíró garázs ebben az esetben is jó szolgálatot tehet.

Plusz védelem a napsugárzás ellen

Robotfűnyíróink külső burkolata ellenáll a káros napsugaraknak, ezért emiatt gépünk nem igényelne plusz védelmet, azonban az éppen töltés alatt álló akkumulátor hőmérséklete egyébként is megemelkedik, ha ehhez hozzáadódik a tűző napsütés által keltett plusz hő, az akkumulátor túlmelegedhet, ami hosszú távon rontja annak élettartamát.

Tájba illesztés

A garázs dekoratív funkciót is elláthat. Egyes tulajdonosok szeretnék teljesen testre szabni a telepítést, és egyszerűen a szerkezet szépsége érdekében választják ezt az opciót. Ezzel szemben léteznek már liftes robotfűnyíró garázsok is, amelyek lehetővé teszik a gép teljes elrejtését.

A Husqvarna és Gardena robotfűnyírókhoz két-két garázs áll rendelkezésre, melynek előnye, hogy elegáns megjelenésükkel tökéletesen illenek az adott modellekhez. A felhajtható tetőnek köszönhetően könnyedén hozzáférhetünk a gép kezelőfelületéhez és képernyőjéhez töltés közben is. Ugyanez igaz a töltőállomás hátulján lévő vezetékekre is, ezeket a hátul lévő praktikus nyíláson keresztül érhetjük el.

Tartalomhoz tartozó címkék: robotfűnyíró