Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

TOP 10 Gyakori Kérdés a Robotfűnyírókkal kapcsolatban!

TOP 10 Gyakori Kérdés a Robotfűnyírókkal kapcsolatban!

Nagyon sok kérdés merül fel a robotfűnyírókkal, és a robotfűnyíró telepítéssel kapcsolatban. Mi összegyűjtöttük a leggyakoribbakat a teljesség igénye nélkül, és válaszolunk is mindegyikre! A lista folyamatosan frissül! 

  • Van-e kert méret korlát robotfűnyírókkal kapcsolatban?

Akár egy 25 m²-es mini kertje, vagy akár egy 5.000 m²-es ipari területe van. Sík terület vagy 70%-os lejtős terület esetén is. Tagolt, bonyolult kertekben is nagyszerű eredmény garantált.

  • Jelent-e veszélyt a gyerekekre a kertben a robotfűnyíró?

A robotfűnyíró maximálisan biztonságos. A robotfűnyírók ütközés védelemmel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy amikor tompán neki ütközik bármilyen terepakadálynak a fűnyíró megáll egy pillanatra majd új irányt vesz fel. Fontos, hogy a robotfűnyíró talajtól való felemelésekor leáll! A Prémium Husqvarna Automower® modellek ultrahangos érzékelőkkel is el van látva így a fizikai ütközés teljesen elkerülhető. A robotok nyírási ideje programozható, így egyszerűen csak állítson be neki késő esti vagy éjszakai munkaidőt, amikor biztosan nincs senki az udvaron.

  • Kutyára, macskára, házi kedvencekre veszélyes-e a robotfűnyíró?

Az állatok könnyen megszokják a tapasztalataink szerint. Ütközés, megemelés, borulás védelmi programjának köszönhetően nem jelenet rájuk veszélyt.

  • Miből készül a robotfűnyíró pengéje?

Törhetetlen rozsdamentes szénacélból, valamint titán bevonatú pengék is léteznek.

  • Robotfűnyíró pengéit kell-e élezni?

A válasz egyértelműen nem! A fűnyírás gyakoriságától, valamint a vágási felületre kerülő esetleges kövek, nagyobb faágak, falevelektől is függ a pengék élettartalma. Egy szett kés (ami 3 db-ot tartalmaz) átlagosan 2-4 hétig probléma nélkül vágja a füvet kertben. Ezután szükséges a csere.

  • Nehéz kicserélni a robotfűnyíró pengéit?

Teljesen egyszerű, házilag kivitelezhető.A folyamatról a robotfűnyíró használati utasításban pontos leírást kap, valamint szakértőink is szívesen segítenek Önnek az elérhetőségeinken keresztül. A késeket az optimális nyírás és az energiatakarékos használat érdekében akkor is rendszeresen cserélni kell, ha nincs rajtuk sérülés. A nyírórendszer biztonságos működése érdekében mindhárom kést és csavart egyszerre kell cserélni.

  • Öntözőrendszer problémát jelent-e a robotfűnyíró működésében?

Egyértelműen kijelenthető, hogy nem jelent problémát. Ebben az estben a robotfűnyíró munkaidejét össze kell hangolni az öntözési rendszer működési idejével. Ez azért fontos, mert száraz gyepfelület esetén a vágási kép lényegesebben szebb képet fest.

  • Vakondtúrás okoz-e problémát a robotfűnyírónak?

Nem, mivel a robotfűnyírók ütközés védelemmel vannak ellátva így tompán nekimennek, majd megállnak egy pillanatra, végül új irányban folytatják a munkát.

  • Megrázhat-e robotfűnyíró, vagy a földbe telepített határoló kábel?

A határoló kábelekben a dokkoló állomás által generált úgynevezett mikro feszültségek futnak, amelyek teljesen ártalmatlanok. Valamint a robotfűnyíró is 100%-os érintés biztos, vagyis garantált, hogy nem rázhatja Önt meg.

  • Mennyire hangos a robotfűnyíró munka közben?

A robotfűnyíró típus függően kb 56-62 dB között működik, vagyis kifejezetten halk. Sem Önt, sem a szomszédokat nem fogja zavarni.

Még több robotfűnyírókkal kapcsolatos kérdés, és válasz ITT!